Fokhagymás rostélyos pecsenye



Hozzávalók:
1 kg fiatal rostélyos
10 dkg zsír
só, törött bors, majoranna, kakukkfű, olaj
1 evőkanál mustár
5 gerezd fokhagyma
5 dkg liszt


Elkészítési javaslat:
A rostélyos szeleteket kicsontozzuk, kiverjük, borssal, majorannával, kakukkfűvel megszór­juk, olajjal megkenjük, egymásra rakjuk, majd hűtőszekrényben 3-4 napig érleljük (de legalább egy napig). Sütés előtt közvetlenül megsózzuk, megkenjük mustárral és zúzott fokhagymával. Forró zsírban, mindkét oldalát megsütjük, lábos­ba tesszük, lefedjük és saját gőzében hagyjuk egy-két percig. y a hús is puhul, a fokhagyma zamata Is jobban érvényesül. Előmelegített tálra rakjuk, és stircelt burgonyával, gánicával, vagy burgonyafánkkal tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746