Fokhagymás szürkemarhasült



Hozzávalók:
1 kg szürkemarhahús (Rostélyos, hátszín, stefánia)
1 evőkanál mustár
só, törött bors, olaj, kakukkfű, majoranna, izsópfű, bazsalikom
8 gerezd fokhagyma
1 dl vörös bor
1 db babérlevél


Elkészítési javaslat:
A húst 4 vastag szeletre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, rákenünk egy evőkanálnyi mustárt, 3-4 gerezd zúzott fokhagymát, alufóliába cso­magoljuk, majd hűtőszekrényben 4-5 napig ér­leljük. Egy dl olajat megforrósítunk, átsütjük raj­ta a hússzeleteket, öntsünk rá egy dl vörös bort, adunk hozzá kakukkfűvet, majorannát, izsópfű-vet, bazsalikomot és egy babérlevelet. Fedő alatt takaréklángon puhára pároljuk. Levébe te­szünk 3-4 gerezd zúzott fokhagymát, majd né­hány perc párolás után a tálra rakott húsra önt­jük. Sós vízben főtt burgonyát, vagy sütőben sült burgonyát adunk köretnek.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746