Fokhagymás felsál



Hozzávalók:
1 kg szürkemarhahús
15 gerezd fokhagyma
só, törött bors, zsír
2 dl bor


Elkészítési javaslat:
A felszeletelt húst megsózzuk, megborsozzuk, kevés zsírban (kiverve), hirtelen, mindkét olda­lán átsütjük. A fokhagymát átpréseljük, (zúzzuk). Tűzálló tálat fagyos zsírral kikenünk. Aljára egy sor húst fektetünk, megkenjük fokhagymá­val, zsírral, megborsozzuk, megsózzuk. Újra hús, zsír, fokhagyma következik. Leöntjük 1 dl bor­ral, majd fedő alatt puhára pároljuk. Hasábbur­gonyával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746