Eszterházy rostélyos



Hozzávalók:
80 dkg rostélyos (4 szelet)
8 dkg zsír
4 dkg vaj
25 dkg vegyes zöldség
2 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 citrom
3 dkg liszt
4 dl tejföl
1 db babérlevél
só törött bors
1 kiskanál capri bogyó
1 kávéskanál mustár
1 kiskanál finomra vágott zöldpetrezselyem


Elkészítési javaslat:
A hússzeleteket kikalapáljuk, széleit bevag­dossuk, megsózzuk, megborsozzuk, forró zsír­ban mindkét oldalán elősütjük és lábosra rakjuk. A zöldség egyharmadát karikára vágjuk, a pe­csenyezsírban megpirítjuk, megszórjuk liszttel jól elkeverjük, felöntjük vizzel vagy húslevessel, felforraljuk és a húsra öntjük. Hozzátesszük a citrom héját, babérlevelet, fokhagymát, sót, tö­rött borsot, fedőt teszünk rá, és takaréklángon, puhára pároljuk. A megmaradt zöldséget metélt­re vágjuk. A hagymát apróra vágva vajban megpároljuk, rátesszük a metéltre vágott zöld­séget és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, másik lábasba rakjuk, mártását rá­szűrjük. Hozzátesszük a zöldség-metéltet, a capri bogyót, a tejfölt, a mustárt, a fél citrom le­vét, mégegyszer utánízesítjük és felforraljuk. A tálon megszórjuk zöldpetrezselyemmel. Tört burgonyát, reszelt tésztát, vagy párolt rizst adha­tunk hozzá. De palacsinta metélttel, vagy sós tú­rógombóccal is tálalhatjuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746