Erdész tokány



Hozzávalók:
70 dkg szürkemarhahús (lapocka)
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg füstölt sonka (főtt)
2 dl bor
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg gomba (lehetőleg erdei gomba)
2 db zöldpaprika
1 dl tejföl
1 db tojás
kakukkfű, majoranna, reszelt sajt, zsír, paradicsom, só, törött bors


Elkészítési javaslat:
A húst vékony metéltre vágjuk. Teljes lángon, kevés, forró zsírban, hirtelen pirosra sütjük. (Ne süssük egyszerre, mert lehűti a zsírt, és kemény marad a hús. Inkább 2-3 részletben süssük.) A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagy­mát áttörjük, a húshoz tesszük és együtt pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük majo­rannával, kakukkfűvel, a borral felengedjük és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges az el­párolgó levet pótoljuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvaszt­juk és töpörtyűjét kiszedjük. Zsírjában megpirít­juk a gombát, zsírjára sütjük, beletesszük a fel­szeletelt paprikát és paradicsomot. A húshoz ke­verjük és összeforraljuk. Sütünk 8 db sós pala­csintát, metéltre vágjuk. A tejfölt elkeverjük a to­jással, beletesszük a szalonna töpörtyűjét, a me­téltre vágott palacsintát, meghintjük reszelt sajt­tal és sütőben jól átmelegítjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746