Erdélyi vetrece



Hozzávalók:
80 dkg szürkemarhahús (stefánia vagy lapocka)
8 dkg füstölt szalonna
3 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db citrom
2 dl fehér bor
3 dl tejföl
5 dkg zsír
2 dkg liszt
1 kávéskanál mustár
só, törött bors, borsikafű
1 dl babérlevél


Elkészítési javaslat:
A szürkemarhahúst felszeleteljük, majd vékony csí­kokra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kevés zsírban megpirítjuk. Hozzátesz­szük az apró kockára vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, meghintjük pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel és felforraljuk. Beletesszük a szürkemarhahúst, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük borsikafűvel (csomborral), ráöntjük a bort, lefedjük, takaréklángon, lassan pároljuk. Időnként megkeverjük és ha levét elfőtte, kevés vízzel pótoljuk. Ha a hús már majdnem megpu­hult, zsírjára sütjük, ráöntjük a liszttel elkevert tejfölt és felforraljuk. Citromlével, mustárral, csi­pet cukorral készre pároljuk. Kicsit csipősnek, enyhén savanykásnak kell lennie. Puliszkát, galuskát, vagy széles metéltet ad­hatunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746