Erdélyi szürkemarhatokány



Hozzávalók:
40 dkg szürkemarhahús (pacsni)
40 dkg mangalica lapocka
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
2 db vöröshagyma
só, törött bors, pirospaprika
1-1 mokkáskanál őrölt rozmaring és bazslikom
2 dl fehér bor
1dl tejföl


Elkészítési javaslat:
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kiol­vasztjuk, megpároljunk rajta 1 fej apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a csíkokra vágott szürkemarhahúst, megforgatjuk rajta, kicsit megpirít­juk, meghintjük pirospaprikával, őrölt rozma­ ringgal, és ráöntjük a bort. Fedő alatt félig puhá­ra pároljuk, hozzákeverjük a szintén csíkokra vágott mangalicalapockát, a másik apróra vágott vöröshagymát. Megsózzuk, megborsozzuk. fe­dő alatt pároljuk. Ha levét elfővi, kevés borral pótoljuk. Levesszük a fedőt, levét besűrítjük, zsírjára sütjük, hozzákeverünk egy deci tejfölt, és forrón tálaljuk.Párolt sonkás rizzsel, vajas metélttel, vagy ga­luskával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746