Erdélyi fatányéros



Hozzávalók:
30 dkg szürkemarha bélszín
30 dkg mangalicakaraj (vagy szűzérme)
20 dkg máj
30 dkg borjúcomb
1 dl olaj
20 dkg húsos kolozsvári szalonna
1 kávéskanál finomra vágott zöldpetrezselyem
só, törött bors, pirospaprika


Elkészítési javaslat:
A füstölt szalonnából négy darab bevagdosott kakastaréjt sütünk és félretesszük. A húsokat egyforma szeletekre vágjuk, majd a májjal együtt megsózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát lisztbe mártjuk (kevés pirospaprikát is keverhe­tünk a lisztbe), és olajban piros, - ropogósra süt­jük. Fatányérokra tálaljuk, melyeket előzőleg gon­dosan letisztítunk. A fatálat salátalevéllel, sava­nyú uborkával, paprikával, csalamádéval, cék­lával egyik oldalon csinosan megrakjuk, közép­re kevés párolt rizst, és szép pirosra sütött ha­sábburgonyát halmozunk, erre pedig a frissen sütött, forró, ropogós-piros hússzeleteket és má­jat. Legvégül a frissen sütött, pirospaprikába márott kakastaréjokat tesszük. Megszórjuk zöldpetrezselyemmel.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746