Egri erdészpörkölt



Hozzávalók:
40 dkg szürkemarhahús
10 dkg gomba
20 dkg mangalica csülökhús
5 dgk füstölt szalonna
2 db mangalicaláb
10 dkg füstölt sonka (vagy tarja)
2 dl bor
2 db friss paradicsom
1 db zöldpaprika
1 kanál paradicsompüré
só, bors, majoranna, kakukkfű, pirospaprika, olaj, lestyánlevél
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma



Elkészítési javaslat:
A vöröshagymát finomra feldaraboljuk, kevés olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt csülökhúst, szürkemarhahúst, körmöket. Kicsit megpi­rítjuk, hozzáadjuk a füszereket, felöntjük borral, majd a kuktaedényt lezárva, puhára pároljuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk, zsírjában megpárolunk egy fél fej apróra vágott vöröshagymát, a finomra vágott gombát. Zsírjá­ra sütjük, hozzáadjuk a metéltre vágott sonkát, a felszeletelt zöldpaprikát. Kicsit ezzel is pirítjuk, majd beletesszük a cikkekre vágott paradicso­mot, és egy kanál paradicsompürét. Megsózzuk, megborsozzuk, és a kuktában levő húsokhoz keverjük. A körmöket kicsontozzuk, a húsát kockára vágva visszatesszük, összeforraljuk majd forrón apró burgonya gombóccal vagy csi­petkével tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746