Dunántúli rostélyos, zöldséges kosárral



Hozzávalók:
80 dkg rostélyos (szelet)
15 dkg vöröshagyma
só törött bors
5 dkg liszt
5 dkg zsír
3 gerezd fokhagyma
pirospaprika, köménymag, kakukkfű
1 kg burgonya
12 dkg párizsi
15 dkg vegyes zöldség
10 dkg zöldborsó (konzerv)
10 dkg gomba
3 dkg vaj
1,5 dl bor


Elkészítési javaslat:
Az előzőleg érlelt, pihentetett rostélyosból szeleteket vágunk, széleit bevagdaljuk, kiver­jük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és forró zsírban átsütjük. A pecsenyezsírban megpárol­juk a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával és visszarakjuk bele a hússze­leteket. Kevés bort és vizet aláöntögetve fedő alatt puhára pároljuk. Beletesszük a fokhagymát is, és a kakukkfüvet. Ha félig megpuhult, beletesszük a nagyobb kockára vágott burgonyát Is és együtt puhára pároljuk. Közben vajon megpároljuk a vegyes zöldséget, végül hozzáadjuk a gombát. A pári­zsit bőrével együtt felszeleteljük, hirtelen meg­sütjük, így kagylóformára fog összeugrani. (Ezért nem szabad a bőrét lehúzni.) A húsokat tálra rakjuk mindegyikre egy párizsi kagylót amelybe a zöldségeket tesszük, kétoldalára a burgonyát és ráöntjük az ízes mártást. Paradi­csom és zöldpaprika szeletekkel díszitjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746