Debreceni töltött stefánia pecsenye



Hozzávalók:
1 kg szürkemarhahús (stefánia)
25 dkg lángolt kolbász
10 dkg zsemlemorzsa
1 db áztatott zsemle
1 db nagy fej vöröshagyma
1 kiskanál fűszerpaprika
só, törött bors, majoranna, olaj
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg vaj
1 db zöldpaprika


Elkészítési javaslat:
A hagymát apró kockára vágjuk, vajban megpároljuk, hozzáadunk egy kockára vágott, kicsumázott zöldpaprikát. A kolbászt forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk. Ezután ledaráljuk vagy apróra vagdaljuk. Elkeverjük a hagymával, zsemlemorzsával, áztatott zsemlével, egy tojás­sal, pirospaprikával, sóval, törött borssal, elkapart füstölt szalonnával, majorannával. A húsból dupla vastag szeleteket vágunk (minden máso­dik szeletet vágunk végig). Mély zsebet vágunk a szeletekbe, a zsebekt bedörzsöljük borssal és majorannával, majd megtöltjük a töltelékkel, a nyílást lezárjuk. Forró olajban, mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd kevés vizet (vagy bort) aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk, zsírjára süt­jük. Készíthetjük mangalicahúsból is, ebben az eset­ben roston is megsüthetjuk. Kapros túrós galuskát, tojásos tejfölös burgo­nyát, vagy sonkás csuszát adjunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746