Cserháti erdész rostélyos



Hozzávalók:
1 kg rostélyos szelet (4 szelet)
15 dkg gomba
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
10 dkg zeller
2 dl vörös bor
1 evőkanál mustár
1 evőkanál liszt
1 evókanál paradicsompüré
10 dkg zöldborsó
1 dl ola
 só, törött bors, kakukkfű


Elkészítési javaslat:
A füstölt szalonnát kockára vágjuk, kevés olajjal kiolvasztjuk, majd leszűrjük. A hússze­leteket kiverjük, megsózzuk, és a forró zsira­dékban, hirtelen, mindkét oldalát átsütjük, majd kiszedjük. A visszamaradt pecsenyezsírban, megpuhítjuk az apróra vágott vöröshagymát, gombát, a feldarabolt, karikára vagy kockára vágott zöldségeket, fokhagymát, paradicsom­pürét. Meghintjük egy evőkanál liszttel, felöntjük a vörös borral, visszarakjuk az elősütött hússze­leteket, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, előmelegített tálra szedjük, mártását áttörjük, kakukkfűvel, mustárral, törött borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a zöldborsót is, a tálra rakott húsra öntjük. Zsemlegombóccal, burgonya gombóccal, vagy burgonya fánkkal tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746