Csárdásné kedvence



Hozzávalók:
20 dkg szürkemarha bélszín
20 dkg borjú szűzpecsenye
20 dkg mangalica szűzpecsenye
15 dkg főtt füstölt sonka (vagy tarja)
15 dkg lángolt kolbász
só, törött bors, pirospaprika
30 dkg burgonya
20 dkg savanyú uborka
20 dkg vöröshagyma
5 dkg liszt
15 dkg zsír
10 dkg főtt szalonna (császárhús).


Elkészítési javaslat:
A húsokat felszeleteljük olymódon, hogy kb. háromujjnyi egyforma érméket kapjunk. Kicsit ellapítjuk, kiveregetjük, sóval, törött borssal fű­szerezzük. A kolbászt kicsit ferdén vágva, a füs­tölt sonkát is a húsokhoz méretezve úgy szele­teljük, hogy megközelítőleg a húsokkal egyfor­mák legyenek. A burgonyából, a vöröshagymá­ból és az uborkából füstölt szalonnából is hason­ló módon, szeleteket vágunk. Hurkapálcára fűz­zük a húsokat és a többi anyagot, de ne túl szo­rosan. Burgonya, hagyma, szalonna, borjú, son‑ ka, uborka, mangalica, hagyma, kolbász, burgonya, hagyma, szalonna, bélszín, stb. A kis nyársakat (kb. 20 cm) meghintjük liszttel, és bő forró zsír­ban megsütjük. Azonnal tálra rakjuk, meghintjük pirospaprikával (esetleg megkenhetjük zúzott fokhagymával). Héjában sült hámozott burgo­nyát kínáljunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746