Csáktornyai réteges pecsenye



Hozzávalók:
35 dkg szürkemarhahús (felsál vagy stefánia)
25 dkg darált mangalicahús
2 db csirkecomb
10 dkg reszelt sajt
4 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2 db tojás
1 dl tejföl
ső, törött bors, pirospaprika, mustár


Elkészítési javaslat:
A szürkemarhahúst felszeleteljük, alaposan kiverjük, sóval, borssal megszórjuk, mustárral megken­jük. A darált mangalicahúst elkeverjük a finomra vá­gott vöröshagyma kétharmad részével, az apró kockára vágott füstölt szalonnával és a tojással. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. A csirkecombokat kicsontozzuk, ledaráljuk, bele­keverjük a maradék vöröshagymát, a másik to­jást és a tejfölt. Megsózzuk és megborsozzuk. A szürkemarhahús szeleteket, kevés forró zsírban mindkét oldalon jól megsütjük. Elosztjuk rajta a darált mangalicahúst, megszórjuk sajttal, majd be­fedjük csirkehússal. Rátesszük a maradék sajtot és kizsírozott tűzálló tálra, egymás mellé rakjuk. Sütőben jól átsütjük, tetejét kicsit megpirítjuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746