Burgonyás rostélyos göngyöleg



Hozzávalók:
1 kg kicsontozott rostélyos
1 evőkanál mustár
10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma, kakukkfű, olaj, őrölt köménymag, só, törött bors, pirospaprika
2 db babérlevél
2 dl tejföl
25 dkg burgonya
1 kiskanál liszt.


Elkészítési javaslat:
A kicsontozott hússzeleteket kiverjük, meg­sózzuk, megborsozzuk, megkenjük mustárral, mindegyikre helyezzünk egy fél hámozott bur­gonyát, meghintjük őrölt köménnyel, teszünk rá egy szelet hagymát, egy vékony szelet füstölt szalonnát és felgöngyöljük. Hústűvel megtűzzük, kevés forró olajban minden oldalát, nagylángon hirtelen megpirítjuk. A vöröshagymát apróra da­raboljuk, hozzátesszük, megpároljuk, meghint­jük pirospaprikával, kakukkfűvel, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, kevés vizet és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzákeverjük a tejfölt, melybe egy kiskanál lisztet keverünk. El­keverjük, felforraljuk és forrón tálaljuk. Kukoricás galuskát, somogyi galuskát, vagy rizs krokettet adunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746