Budai sajtos stefánia



Hozzávalók:
80 dkg szürkemarhahús (stefánia)
10 dkg darált mangalicahús
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg csirkemáj (vagy májkrém)
5 dkg gomba
10 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kanál paradicsompüré
só, törött bors, egy sárgarépa, egy petrezselyemgyökér,
 zsír, gyömbér, majoranna, kakukkfű, bazsalikom, mustár
1 kanál liszt
2 db tojás
2 dl nehéz vörös bor
15 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt)


Elkészítési javaslat:
A hússzeleteket kiverjük, széleit lehártyázzuk vagy bevagdaljuk, megsózzuk, borsozzuk, ke­vés zsíron hirtelen átsütjük, majd a zöldségek­kel, vörös borral, kevés vízzel, puhára pároljuk. A szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, kevés zsírral, a hagymát megpároljuk rajta. Rátesszük a felszeletelt gombát, pároljuk, majd zsírjára süt­jük, Hozzáadjuk a csirkemájat, a darált húst, fok­hagymát. Fűszerezzük sóval, törött borssal, gyömbérrel, kevés kakukkfűvel, majorannával, bazsalikommal. Jól elkeverjük, majd rövid pirí­tás után kevés vízzel puhára pároljuk és félre- tesszük. Ha már kihűlt, felverjük a tojásokat, hozzákeverünk 1 evőkanál lisztet, a finomra vá­gott zöldpetrezselymet. A húsokat vajjal kikent tepsibe sorban lerak­juk, elosztjuk rájuk a tölteléket, és vastagon megrakjuk reszelt sajttal, melynek fele lehet füs­tölt sajt is. y még ízletesebb. Ráöntjük a tojást, forró sütőben ráolvasztjuk a sajtot és azonnal tá­laljuk. Lapcsánkát, gánicát, vagy palacsinta me­téltet adjunk körítésnek.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746