Borsos stefánia pecsenye



Hozzávalók:
80 dkg szürkemarha lapocka (stefánia)
só, kakukkfű
2 kiskanál törött bors
3 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 dl olaj
1 dl bor


Elkészítési javaslat:
A húst kisujjnyi vastagon felszeleteljük, eny­hén kiverjük, széleit sűrűn bevagdossuk (a hár­tyákat átvágjuk, hogy ne ugorjon össze). A sza­lonnát kockára vágjuk, kevés olajjal kiolvaszt­juk, töpörtyűjét leszűrjük. A hússzeleteket meg­sózzuk, majd a szalonnás olajban, hirtelen, mind­két oldalon átsütjük. Tűzálló tálba vagy kuktába lerakunk egy sor húst, meghintjük kakukkfűvel, bőven törött borssal, és apróra vágott vörös­hagymával. Kevés zúzott fokhagymát szórunk még rá, majd rárakjuk hasonló módon a többi hússzeletet. Megfűszerezzük, rászórjuk a többi vöröshagymát, fokhagymát, megsózzuk, öntünk rá egy deci bort, kevés vizet, lezárjuk a kuktát és puhára pároljuk. Tarhonyával, sült burgonyával, vagy juhtúrós galuskával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746