Bihari gazdag tokány



Hozzávalók:
25 dkg szürkemarhahús (pacsni, hátszín) 25 dkg borjúhús 25 dkg mangalicahús (lapocka vagy szűzpecsenye) 25 dkg szárnyashús (csirke vagy pulykamell) só, törött bors, csipetnyi óráit szegfűbors, olaj 2 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csipet zsálya 1 dl bor 1 evőkanál mustár 3 dl tejföl 10 dkg főtt füstölt császárhús 3 evőkanál lecsó 1 evőkanál liszt.


Elkészítési javaslat:
Valamennyi húsfélét, vékony, hosszúkás me­téltre vágjuk. (Külön) A vöröshagymát apró koc­kára vágjuk, majd a kevés olajjal kiolvasztott, kockára vágott füstölt császárhús zsírján meg­pároljuk. Rátesszük a feldarabolt szürkemarhahúst, ke­vés vízzel, fedő alatt félig puhára pároljuk. Hoz­zátesszük a feldarabolt mangalicahúst és tovább pá­roljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk kevés zsájával és őrölt szegfűborssal, valamint a zúzott fokhagymával. Ha a mangalicahús is kezd már puhulni, hozzákeverjük a borjú és baromfi­húst is. Teszünk hozzá három evőkanál feldara­bolt lecsót, a bort, és most már valamennyi hús­félét együtt, fedő alatt, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A tejfölt elkeverjük egy púpos evőkanál mustárral, a liszttel, elkeverjük a to­kánnyal, felforraljuk és forrón tálaljuk. Vajas galuskával, burgonya gombóccal, vagy párolt petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746