Bélszínszelet erdőkerülő módra



Hozzávalók:
60 dkg bélszín
10 dkg füstölt szalonna
40 dkg erdei gomba (vargánya)
10 dkg zsír
4 dkg vaj
só, törött bors, zöldpetrezselyem, liszt
1 kiskanál reszelt vöröshagyma
2 dl tejszín
1 dl bor



Elkészítési javaslat:
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kiol­vasztjuk, megpirítjuk, majd egy kiskanál finom­ra vágott hagymát párolunk meg benne. Hozzá­tesszük a felszeletelt erdei vargányagombát, megsózzuk, megborsozzuk, gazdagon meg­szórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és együtt, nagylángon, hirtelen megpirítjuk. Ezután takaréklángra tesszük, majd kevés borral fel­öntve, puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, meghint­jük egy evőkanál liszttel, kicsit ezzel is pirítjuk, majd felengedjük borral és a tejszínnel. Jól elke­verjük, ha kell utána fűszerezzük. A bélszínszeleteket enyhén kiverjük, megsóz­zuk, megborsozzuk, hirtelen kisütjük, beletesz­szük a gombás mártásba, és néhány percig együtt forraljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746