Betyár pecsenye római tálban



Hozzávalók:
1 kg burgonya
50 dkg szürkemarhahús
30 dkg mangalica tarja
15 dkg füstölt főtt tarja
10 dkg angolszalonna
10 dkg gomba
40 dkg kelbimbó
15 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
só, bors, pecsenyefűszer, cayenne bors
10 dkg reszelt sajt


Elkészítési javaslat:
Alulra tesszük a meghámozott, karikára vá­gott burgonyát, a mustárral és fűszerekkel be­dörzsölt szürkemarhahússzeleteket, erre egy sor hagy­ma karikát és zúzott fokhagymát, erre a laskára vágott füstölt húst, erre a kelbimbót, utána a mangalicahússzeleteket (fűszerezve), újra hagymát, kockára vágott angolszalonnát. Ráöntjük a tej­fölt, megszórjuk többféle reszelt sajttal (füstölt is legyen benne). Lefedjük és takaréklángon kettő és fél óráig sütjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746