Bélszínszeletek konyhafőnök módra



Hozzávalók:
60 dkg bélszín
10 dkg kolozsvári füstölt szalonna
25 dkg gomba
1 kiskanál pirospaprika
só, törött bors
30 dkg keményhúsú paradicsom
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma


Elkészítési javaslat:
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kiol­vasztjuk, zsírját átöntjük egy másik serpenyőbe, csak keveset tartunk vissza. Ebben a zsiradék­ban megpároljuk az apróra vágott vöröshagy­mát, rátesszük az apró kockára vágott gombát, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük piros­paprikával, hozzákeverünk egy zúzott fokhagy­mát, majd 2-3 percig pirítjuk. Ezután kockára vágjuk a lehéjazott, keményhúsú paradicsomot, és hozzáadjuk, majd együtt, még 1-2 percig pirítjuk, majd melegen tartjuk. Tűzálló tálra terítjük a ragut, és melegen tart­juk. A felmelegített szalonnazsírban, hirtelen megsütjük a megsózott, borsozott bélszínszele­teket, és a tálra öntött ragura rakjuk. Mindegyik­re azonnal teszünk egy szelet paprikás fűszer­vajat és forrón tálaljuk. Bő zsírban sült hasábburgonyát, májas rizot­tót, vagy burgonya ropogóst adjunk hozzá. Sonkás rizzsel, burgonya krokettel, vagy va­jas galuskával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746