Bélszínszeletek gombás csirkemájjal



Hozzávalók:
60 dkg szürkemarha bélszín (vesepecsenye)
25 dkg csirkemáj
1 db vöröshagyma
25 dkg gomba
6 dkg füstölt szalonna
só, törött bors, pirospaprika, zöldpetrezselyem
5 dkg liszt
10 dkg zsír


Elkészítési javaslat:
A felszeletelt bélszínt kicsit kiverjük, megsóz­zuk, megborsozzuk, mindkét oldalát lisztbe mártjuk, majd kevés forró zsírban, hirtelen mind­két oldalát, piros, ropogósra sütjük, majd előme­legített forró tálra tesszük. Ezután a pecsenye­zsír felét leöntjük, a maradékban megpárolunk egy apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a gombát, megsózzuk, megborsozzuk, pároljuk, zsírjára sütjük. Rátesszük a feldarabolt csirke­májat, majd megpirítjuk a hagymás gombán. Meghintjük pirospaprikával finomra vágott zöld­petrezselyemmel, egy-két percig még pirítjuk, majd elosztjuk a tálra rakott bélszínszeleteken. Hagymás burgonyapürét, pirosra sült apró burgonyakockát, esetleg sajtos tejfölös makaró­nit adunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746