Bélszínérmék debreceni módra



Hozzávalók:
60 dkg bélszín
15 dkg kolozsvári húsos, füstölt szalonna
2 pár debreceni kolbász
8 db gombafej
8 db közepes nagyságú keményhúsú paradicsom
10 dkg zsír
só, törött bors.


Elkészítési javaslat:
A füstölt szalonnából négy, jól bevagdosott szeletet vágunk, és kakastaréjt sütünk belőle, kivesszük és melegen tartjuk. A debreceni kol­bászokat kettévágjuk, bőrös felüket sűrűn be­vagdossuk és kisütjük. A gombafejeket is meg­sütjük ebben a zsírban, majd mindegyiket a sza­lonnához tesszük és melegen tartjuk. A paradi­csomokat vastag szeletre vágjuk, enyhén meg­sózzuk, megborsozzuk, és ugyanúgy megsütjük. A bélszínből kisebb érméket vágunk, meg­sózzuk, megborsozzuk és forró zsírban kisütjük. Előmelegített tálra rakjuk, körberakjuk az előre megsütött gombafejekkel, debrecenivel, paradi­csommal majd a kakastaréjokat pirospaprikába mártva, a tetejére rakjuk. Hagymás burgonyával, töltött burgonyával, vagy mustáros zöldbabbal tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746