Battonyai velős húspogácsa



Hozzávalók:
60 dkg kétszer darált szürkemarhahús
5 dkg füstölt szalonna
20 dkg mangalica vagy szürkemarhavelő (vagy csontvelő)
4 db tojás
1 evőkanál zsemlemorzsa
3 db zsemle
1 db vöröshagyma
1 dl fehér bor
5 dkg vaj
só, törött bors, kakukkfű, gyömbér, majoranna
szerecsendió, zöldpetrezselyem, liszt, pirospaprika
1/2 citrom
1 kiskanál paradicsompüré
1 kanál mustár



Elkészítési javaslat:
A ledarált szürkemarhahúst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tejben megáztatott, kinyomott, el­morzsolt zsemléket, a zsemlemorzsát, a felvert tojásokat, a vajban megpárolt, apróra vágott vö­röshagymát, a velőt, az apróra vágott zöldpetre­zselymet, a fűszereket, sót, törött borsot és az el­kapart vagy darált füstölt szalonnát. Jól elkever­jük, hozzákeverjük a pirospaprikát. Egy óráig pi­hentetjük, majd vizes kézzel egyforma gombó­cokat formálunk belőle. Jól elnyomkodjuk a deszkán, hogy kb 2 centiméter vastag legyen. Vaj és zsír keverékében szép pirosra sütjük a pogácsákat, majd előmelegített tálra szedjük. A visszamaradó zsírban megpirítjuk a lisztet, pa­radicsompürét, ráöntjük a bort felforraljuk és tál­ra rakott húspogácsákra öntjük. Citromlével meglocsoljuk és meghintjük zöldpetrezselyem­mel. Vajas burgonyát, vagy tejfölös burgonyát adunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746