Baranyai töltött felsálszeletek



Hozzávalók:
80 dkg szürkemarha felsál (4 szelet)
só, törött bors, majoranna, kakukkfű, olaj
2 gerezd fokhagyma
20 dkg darált mangalicahús
10 dkg darált máj
10 dkg császárszalonna
10 dkg gomba
2 db vöröshagyma
1 db zsemle
1 db tojás
2 dl bor
1 evőkanál mustár
2 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál ketchup
1 evőkanál liszt.


Elkészítési javaslat:
A zsemlét megáztatjuk, kifacsarjuk és elmor­zsoljuk. A szalonnát kockára vágjuk, kiolvaszt­juk, megpárolunk rajta két apróra vágott vörös­hagymát. A szalonnás hagyma egyharmadát kiszedjük, a zsemléhez hozzákeverjük a darált húst, darált májat, egy gerezd zúzott fokhagy­mát, sót, törött borsot, kakukkfűvet, majorannát, a párolt gombát, két tojást, egy kiskanál piros­paprikát. A hússzeleteket szép nagyra kikala­páljuk, megsózzuk, megszórjuk törött borssal. Elosztjuk rajtuk a tölteléket, széleit ráhajtjuk, hústűvel megtűzzük, forró hagymás olajban megforgatjuk. Meghintjük pirospaprikával, fel­öntjük egy deci borral, kevés vízzel. Teszünk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, majoran­nát, kakukkfüvet, fedő alatt puhára pároljuk és kiszedjük. Ha a hús megpuhult, teszünk bele egy kanál lisztet, egy kanál ketchupot, kicsit pirítjuk, ráöntjük a bort és átforraljuk. Burgonya metéltet, dödöllét, vagy burgonya lángost adunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746