Baranyai felsál



Hozzávalók:
1 kg szürkemarha felsál
1 dl olaj, só, törött bors
1 db vöröshagyma
10 dkg gomba
20 dkg darált mangalicahús
10 dkg főtt darált füstölt hús
1 db áztatott zsemle
5 dkg füstölt szalonna
2 db savanyú uborka
1 kiskanál pirospaprika
1 evőkanál Piros Arany
1 paradicsom
1 zöldpaprika.


Elkészítési javaslat:
A felsáldarabot úgy szeleteljük, hogy Jó nagy szeletet kapjunk. Kicsit ellapítjuk, kiverjük, meg­sózzuk, beborsozzuk. A darált húst elkeverjük az áztatott zsemlével, darált főtt füstölt hússal, el­kapart szalonnával az apróra vágott gombával. Megsózzuk, borsozzuk, teszünk hozzá, kevés olajban párolt vöröshagymát, 2 gerezd zúzott fokhagymát, 1 kiskanál pirospaprikát. Összeke­verjük, és a hússzeletekre terítjük. Közepére rakjuk a vékony hosszúkás szeletekre vágott savanyú uborkát és felcsavarjuk. Hústűvel meg­tűzzük, megkenjük Piros Arannyal, elősütjük ke­vés vizet öntünk alá, teszünk bele egy paradi­csomot, egy karikára vágott zöldpaprikát és fe­dő alatt puhára pároljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746