Bakonyi rostélyos



Hozzávalók:
80 dkg rostélyos (4 szelet)
20 dkg gomba
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg zsír
1 dl bor
só, törött bors, zöldpetrezselyem, pirospaprika
3 dkg liszt
4 dl tejföl


Elkészítési javaslat:
A hússzeleteket kiverjük, széleit bevagdaljuk, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és jó for­ró zsírban, mindkét oldalát elősütjük, majd lá­basba tesszük. A viszamaradt pecsenyezsírban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel elke­verjük megsózzuk, ráöntjük a bort is, megbor­sozzuk, felforraljuk és a lábasba rakott hússze­letekre öntjük. Fedőt teszünk rá, takaréklángon pároljuk. A gombát megtisztítjuk, vékonyan fel­szeleteljük, külön serpenyőben, kevés zsíron megpároljuk, megsózzuk, megborsozzuk, elke­verjük egy evőkanál finomra vágott zöldpetre­zselyemmel, és ezt is a húsra öntjük. Ha a hús megpuhult, ráöntjük a liszttel elkevert tejfölt, fel­forraljuk és forrón tálaljuk. Szarvacska tésztát, galuskát, vagy párolt rizst adjunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746