Bácskai töltött húskrokett



Hozzávalók:
35 dkg mangalicahús (darálva)
30 dkg szürkemarhahús (kétszer) darálva
10 dkg kolozsvári szalonna (darálva)
2 db áztatott zsemle
10 dkg főtt füstölt hús
10 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás
só, törött bors, majoranna, kakukkfű, gyömbér, olaj
1 kiskanál Vegeta
15 dkg sajt. pirospaprika.


Elkészítési javaslat:
A darált húsokat, a darált szalonnát tálba tesszük, adunk hozzá két áztatott, kicsavart, el­morzsolt zsemlét, 3 kanál olajat, két tojást, sót, borsot, majorannát, kakukkfüvet, gyömbért, ve­getát, pirospaprikát és jól elkeverjük. Vizes deszkára téve 1 cm vastaggá nyújtjuk, lapítjuk. Kisebb téglalap formájú lapokat vágunk belőle, mindegyikre teszünk egy rudacska sajtot, és egy db szalonnát. Behajtjuk (felcsavarjuk) meg­nyomkodjuk, zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban ropogós, pirosra sütjük. Sztrapacskával (káposztás), vagy hagymás zsírra szedett dödöllével tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746