Erdélyi herány tokány



Hozzávalók:
30 dkg szürkemarhahús
40 dkg mangalicahús
20 dkg mangalicavese
15 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
só, törött bors
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
6 dkg zsír


Elkészítési javaslat:
Öt dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk, zsírban megpirítjuk, majd megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Meghintjük piros­paprikával, kevés vízzel gyorsan elkeverjük. Rátesszük a csíkokra vágott szürkemarhahúst, levét elpárologtatjuk, gyakran kevergetjük. Ha zsírjá­ra sült megsózzuk, megborsozzuk és kevés vi­zet néha hozzáöntögetve, félig puhára pároljuk. Ekkor keverjük hozzá a mangalicahúst és tovább pároljuk. A maradék szalonnát is apróra vágjuk, kiolvasztjuk, megpároljuk rajta a vékonyan fel­szeletelt gombát és vesét is. Megpirítjuk, majd együtt majdnem teljesen puhára pároljuk. Hoz­zákeverjük a húsokhoz, liszttel elkevert tejfölt keverünk hozzá, majd állandóan kevergetve (hogy ne legyen csomós) felforraljuk. Utána íze­sítjük és forrón tálaljuk. Tört burgonyát, burgonyagombócot, vagy csuszatésztát adjunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746