Hétvezér tokány



Hozzávalók:
30 dkg szürkemarhahús
20 dkg borjúhús
30 dkg mangalicahús
10 dkg kolozsvári füstölt szalonna
1 kiskanál pirospaprika
10 dkg vöröshagyma
8 dkg zsír
só, törött bors
15 dkg lecsó
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1,5 dl bor



Elkészítési javaslat:
A különféle húsokat, az apróhúsokból válo­gatjuk össze, majd külön-külön rakva csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, forró zsírba téve megpirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát, megpároljuk és meghintjük pirospaprikával. Egy deci vízzel gyorsan elkeverjük, rátesszük a feldarabolt szürkemarhahúst, megsózzuk, megborsozzuk és ke­vergetve addig pirítjuk, amíg levét elfővi. Ezután kevés borral, fedő alatt félig puhára pároljuk. Hozzátesszük a mangalicahúst, s ha félig ez is meg­puhult a borjúhúst is hozzákeverjük. Együtt pá­roljuk, többször megkeverve, amíg majdnem egészen megpuhul. Ekkor zsírjára sütjük, hozzá­tesszük a lecsót és egy kicsit együtt pároljuk még. A lisztet elkeverjük a tejföllel, hozzáöntjük, elkeverjük, és összeforraljuk. Vigyázni kell ennél az ételnél arra, hogy a bor­jú, vagy mangalicahús szét ne főjön, a megfelelő idő­ben tegyük a tokányba. Nyáron finomabb, ha friss zöldpaprikával és paradicsommal készít­jük. Galuskát, szélesmetéltet, vagy párolt rizst ad­junk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746