Lecsós szürkemarhatokány



Hozzávalók:
70 dkg szürkemarhahús (lábszár, apróhús, pacsni)
10 dkg zsír
15 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, törött bors
2 dl fehér bor
1 evőkanál


Elkészítési javaslat:
Készítése megegyezik a szürkemarhatokányéval, csak annyi a különbség, hogy a puha tokányhoz lecsót keverünk. A szürkemarhahúst, vékony hosszúkás csíkokra vágjuk, vigyázva arra, hogy vastagságuk kb 1, hosszúságuk 3-4 cm legyen. A vöröshagymát vékonyan, keresztben felszeleteljük, zsírban fél­ig megpároljuk. Hozzákeverjük a húst és addig pirítjuk, amíg saját levét elfőtte. (Sűrűn keverget­jük, hogy le ne kapjon.) Megsózzuk, megborsoz­zuk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, hozzá­adjuk a bort, és gyakori kevergetéssel, fedő alatt pároljuk. Ha szükséges nagyon kevés vizet, vagy csontlevet adunk hozzá. Nagyon fontos, hogy sohase legyen hosszú leve, így saját gőzé­ben, levében tud párolódni, és nem főtt hús lesz belőle. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a paradi­csompürét (esetleg friss paradicsomot és zöld­paprikát).Puhára pároljuk, zsírjára sütjük, sós vízben főtt burgonyával, galuskával vagy gánicával tá­laljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746