Gombás tokány



Hozzávalók:
70 dkg szürkemarhahús (lábszár, apróhús, pacsni)
10 dkg zsír
15 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, törött bors
2 dl fehér bor
1 evőkanál


Elkészítési javaslat:
Az előző tokányokhoz hasonlóan készítjük. A gombát apró vékony szeletekre vágjuk, párolt vöröshagymára tesszük, megpirítjuk, majd megpároljuk és zsírjára sütjük. Ha már a hús pu­hulni kezd, hozzákeverjük a gombát (melybe fi­nomra vágott zöldpetrezselymet is tesszünk) és most már együtt puhára pároljuk. Liszttel elke­vert tejfölt keverünk hozzá (állandóan kell ke­vergetni, hogy ne legyen csomós), ha szükséges utánaízesítjük és forrón tálaljuk. Párolt rizzsel, burgonyagombóccal, vagy palacsintametélttel tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746