Babgulyás



Hozzávalók:
70 dkg szürkemarhahús
8 dkg zsír
20 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika

30 dkg szárazbab
15 dkg lecsó


Elkészítési javaslat:
A babot, előző napon beáztatjuk. Felhaszná­láskor a húst kockára vágjuk, hagymás papri­kás zsíron lepirítjuk, kevés vízzel felengedjük, és félig puhára pároljuk. A babot is, kevés sós vízben félig puhára pároljuk. Ha már a hús, és a bab is félig megpuhult, összekeverjük, megsóz­zuk, hozzáadjuk a lecsót, hozzáöntünk annyi csontlevet, hogy közepesen sűrű legyen, majd együtt puhára főzzük. Forrón, azonnal tálaljuk, tetejére frissen főzött csipetkét szórunk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746