Erdélyi tokány


Erdélyi tokány

Hozzávalók:
80 dkg szürkemarha lábszár
15 dkg füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
Csipetnyi só
Töröttbors
Csipetnyi kakukkfű
3 evőkanálparadicsom püré
1 dl száraz fehérbor
4 adag puliszka


Elkészítési javaslat:
A vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, és a sült csíkokat kivesszük a zsírból. Ebben pirítjuk meg a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az őrölt borsot és fokhagymát, a vékony csíkokra vágott húst, majd zsírjára pirítjuk. Kevés vízzel felengedjük, pároljuk. Ezt néhányszor megismételjük nehogy leégjen. Mikor a hús kezd megpuhulni, kb. másfél óra, a paradicsompürével rozsdabarnára pirítjuk, felengedjük a fehérborral és kevés vízzel, utána fűszerezzük kakukkfűvel beletesszük a szalonnacsíkokat és puliszkával tálaljuk. Az sem baj, ha szalonnacsíkok ropogósak maradnak.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746