Vörösboros marhapörkölt tarhonyával (szürkemarha lábszárból)


Vörösboros marhapörkölt tarhonyával (szürkemarha lábszárból)

Hozzávalók:
Pörkölthöz:
Lábszár 1,2 kg
Vöröshagyma 0,6 kg
Fokhagyma 0.2 kg
Paradicsom 2db
Tv paprika 2 db
Száraz vörösbor 3dl
Só 0,03 kg
Őrölt kömény 0,02 kg
Darált cseresznyepaprika 0,02 kg
Mangalicazsír 0,15 kg
Fűszerpaprika 0,04 kg

Tarhonyához:
Tarhonya 0,6 kg
Só 0,02 kg
Vöröshagyma 2 db


Elkészítési javaslat:
Pörkölt: A mangalica zsírra ráhelyezzük a felkockázott vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, majd a felkockázott tv paprikát és paradicsomot. Megszórjuk köménnyel és fűszerpaprikával, felöntjük vízzel. Ha a pörköltalapunk elkészült hozzárakjuk a már felkockázott lábszárat és a darált cseresznyepaprikát. Többször zsírjára pirítva a vizet mindig pótolva pároljuk. Mikor már majdnem puha a húsunk, hozzáöntjük a vörösbort. Készre főzzük.

Tarhonya: A tarhonyát mangalicazsíron aranybarnára pirítjuk, beledobjuk a vöröshagymát, sózzuk, és kétszeres mennyiségű forró vízzel óvatosan felengedjük. Az edényt lefedve a tarhonyát fél óráig pihenni hagyjuk. Forrón tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746