Hagymás rostélyos szürkemarha hátszínből


Hagymás rostélyos szürkemarha hátszínből

Hozzávalók:
A pácoláshoz:
Mustár 0,03 kg
Olaj 0,4 l
Borskeverék 0,02 kg
Steakfűszer 0,02 kg
Szürkemarha hátszín 0,8 kg

Lyoni hagymához:
Vöröshagyma 0,5 kg
Só 0,01 kg
Liszt 0,05 kg
Olaj 1 l


Elkészítési javaslat:
A pácoláshoz: A hátszínt megszabadítjuk a vastag hártyáitól, majd a pácoláshoz szükséges alapanyagokat összedolgozva a húsba dörzsöljük. Ha ezzel kész vagyunk edénybe helyezve hűtőszekrénybe tesszük úgy, hogy az edényben lévő olaj ellepje. Minimum egy hétig érleljük így, természetesen minden nap forgatjuk a húst. Ha eltelt az egy hét, akkor szeleteket vágunk, melyeket még néhány napig készre érleljük .Az omlós hússzeleteket sütés előtt még ½szelíden½ kiklopfoljuk, steakfűszerrel megszórjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és ebbe helyezzük bele a hátszínszeleteket. Hirtelen mindkét oldalát megsütjük.

Lyoni hagymához:
A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk. Sózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Bő, forró olajban pirosra sütjük. A megsült hagymát a kész hátszínszeletre halmozzuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746