Mangalica tarja párizsiasan rántva, tepsis burgonyával


Mangalica tarja párizsiasan rántva, tepsis burgonyával

Hozzávalók:
Mangalica tarjához:
Mangalica tarja 0,8 kg

Finom liszt 0,2 kg
Zsemlemorzsa 0,3 kg
Olaj a sütéshez 0,8 liter

A körethez:
Vöröshagyma 0,4 kg
Burgonya 1,5 kg
Mangalicazsír 0,2 kg
Só 0,03 kg


Elkészítési javaslat:
Mangalica tarjához: Mangalica tarjából 10 dkg-os szeleteket vágunk, nagyon óvatosan a kés lapjával megütjük. (nem klopfoljuk!) A hússzeleteinket alaposan megsózzuk. A szeletek felét párizsiasan, azaz lisztbe majd tojásba, végül ismét lisztbe mártjuk. Bő olajban pirosra sütjük. A szeletek másik felét bécsi módra bundázzuk, azaz liszt ,tojás ,majd végül zsemlemorzsa. Az eljárás ugyanaz, bő olajban megsütjük.

Körethez: A megtisztított nyers burgonyát és vöröshagymát cikkekre vágjuk, sózzuk, majd mangalicazsírral tepsiben összekeverjük. A hagymacikkeket megpróbáljuk a tepsi alja felé terelni, nehogy sütés közben megégjen. 200°-os sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746