Anonymus pecsenyéje


Anonymus pecsenyéje

Hozzávalók:
1 kg bélszín
0,5 kg libamáj
0,5 kg szeletelt
Kolozsvári szalonna
0.4 kg vadgomba vegyesen
2 vöröshagyma
0,2l tejszín
0,2l barna mártás
0,2l Kékfrankos vörösbor
1 csokor friss petrezselyem
Olaj, só, bors, kakukkfű, mustár


Elkészítési javaslat:
A bélszínt letisztogatjuk, majd fűszerekkel, mustárral bedörzsöljük, és 1-2 napra betesszük pácolódni a hűtőbe. Sütés előtt felszeleteljük és a szeletelt szalonnába tekerjük. Egy nagyobb serpenyőben elősütjük, megpirítjuk minden oldalát, majd a sütőben 160 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. A mártáshoz vajban finomra vágott hagymát pirítunk, rádobjuk a kellően kiáztatott gombát. Fűszerezzük sóval, borssal, friss vágott petrezselyemmel. Felöntjük borral és barnamártással 10-15 percig redukáljuk és tejszínnel gazdagítjuk, beforraljuk, a sült szaftját mindenképp öntsük hozzá! Köretnek sült zöldségeket adunk rizzsel vagy sült burgonyával. Legvégül a libamájat kis szeletekre vágva megsütjük és a már felszeletelt húsra tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746