Káposztás rostélyos



Hozzávalók:

80 dkg kicsontozott rostélyos (vagy stefánia),

10 dkg kolozsvári szalonna,

2 db vöröshagyma,

15 dkg Iecsó,

2 gerezd fokhagyma,

só, törött bors,

olaj,

pirospaprika,

2 dl tejföl,

borsikafű,

50 dkg főtt burgonya,

2 dl húsleves,

50 dkg savanyú káposzta.




Elkészítési javaslat:
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a lecsót és együtt megpirítjuk. A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, kevés olajban, hirtelen Jó pirosra sütjük. Tűzálló tál aljára terítjük a káposztát, meghintjük borsikafűvel, sóval, törött borssal. Rárakjuk az elősütött hússzeleteket, erre pedig a karikára vágott főtt burgonyát. A pecsenyezsírt elkeverjük 2 dl, tejföllel, pirospaprikával. Öntünk rá 2 dl húslevest, simítunk rá 2 deci tejfölt és sütőben kb 1 óráig sütjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746