Kanizsal káposztás tál



Hozzávalók:
30 dkg szürkemarhacsont,
15 dkg vegyes zöldség,
10 dkg füstölt szalonna,
5 dkg zsír,
10 dkg vöröshagyma,
70 dkg mangalica lapocka,
só,
bors,
pirospaprika,
1 kanál paradicsompüré,
 majoranna,
3 gerezd fokhagyma,
3 dkg liszt,
25 dkg száraztészta (széles metélt),
5 dkg vaj,
3 dl tejföl,
30 dkg savanyú káposztalevél,
1 dl fehér bor,
2 db tojás.


Elkészítési javaslat:
A zöldségeket feldaraboljuk és csonttal együtt tartalmas csontlevet főzünk belőle. A füstölt szalonnát kockára vágva kiolvasztjuk, leszűrjük, majd kevés zsír hozzáadásával megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a kockára vágott mangalicahúst. Hozzáadjuk a sót, borsot, majorannát, zúzott fokhagymát, piros¬paprikát, paradicsompürét. Kicsit zsírjára sütjük, meghintjük liszttel, csontlével feleresztjük, és ta¬karéklángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a szalonna töpörtyűjét és hűlni hagyjuk. Sós vízben megfőzzük a széles metéltet és le¬csöpögtetjük. A vajat elkeverjük a tojássárgájá¬val, megsózzuk, hozzáadjuk a tejfölt és a húst. Összekeverjük majd óvatosan hozzákeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét. Tűzálló tá¬lat kibélelünk savanyú káposzta levéllel, bele¬öntjük a húsos, tésztás keveréket, megöntözzük borral és lefedjük káposzta levelekkel, majd sü¬tőben, takaréklángon kb. fél óráig pároljuk. Ki¬csit pihentetjük, kiborítjuk és kockára vágva, tejfölözve tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746