Juhtúrós rostélyos



Hozzávalók:
80 dkg rostélyos,
2 db vöröshagyma,
só,
törött bors,
10dkg Ráma margarin,
 10dkg krémtúró,
10 dkg juhtúró,
1 csokor zöldpetrezselyem,
olaj.,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom,
10 dkg reszelt sajt.


Elkészítési javaslat:
A margarint, juhtúrót, krémtúrót elkeverjük a finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Megsóz­zuk, megborsozzuk és betesszük a hűtőszek­rénybe. A rostélyost felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, kevés forró olajban mindkét ol­dalát pirosra sütjük, majd félretesszük. A vissza­maradt pecsenyezsírban megpároljuk az apró­ra vágott vöröshagymát, és kevés vízzel félig megpároljuk. Hozzáadjuk az elősütött húst, a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és fedő alatt vagy kuktárban puhára pároljuk. Ez­után zsírjára sütjük, forró tálra rakjuk, elosztjuk rajtuk az összekevert juhtúrót, meghintjük re­szelt sajttal és tálaljuk. Sonkával töltött burgo­nyabombócot, dödöllét, vagy zöldborsós rizst adjunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746