Ipolysági pikáns húsbatyu



Hozzávalók:
80 dkg szürkemarhahús (gömbölyű felsál),
15 dkg füstölt,
húsos szalonna,
2 db vöröshagyma,
10 dkg főtt füstölt sonka,
1 db csemege uborka,
olaj,
egy evőkanál mustár,
pirospaprika,
só,
törött bors,
1 dl bor.



Elkészítési javaslat:

A húsból közepes nagyságú szeletet vágunk (10 dkg). Kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, ha keli széleit bevagdossuk. A vöröshagymát, szalonnát, sonkát, uborkát, hosszúkás rudacs­kákra vágjuk. A hússzeleteket megkenjük mus­tárral, megszórjuk pirospaprikával, rárakjuk a feldarabolt uborkát, szalonnát, hagymát, sonkát. Felcsavarjuk, jó hosszú, ujjnyi széles, vékony szalonna szelettel átkötjük, hústűvel megtűzzük, forró olajban, körben szép pirosra sütjük. Kevés vizet és bort aláöntögetve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Tejszínes burgonyát, tojásos galuskát, vagy gombás rizst adjunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746