Hústekercs gombával



Hozzávalók:



Elkészítési javaslat:

Félkiló szürkemarhahúsból jó húslevest főzünk. 5 dkg rizst puhára főzünk s szitán lecsurgatjuk. Készítünk omlós tésztát. 10 dkg vajat, 15 dkg liszttel elmorzsoljuk, 1 tojássárgáját, 1-2 kávés­kanál tejfölt, sót teszünk hozzá, hogy vajastész­ta keménysége legyen. Cipóba gyúrva, kendő­vel letakarjuk és félretesszük. Egy tálban 5 dkg zsírt, 2 tojássárgájával jól kikeverünk, hozzáad­juk a ledarált, kifőtt leveshúst, rizst, zsírban pirí­tott reszelt hagymát, sót, borsot, 2 di tejfölt és 3 tojás habját. (Ha nem elég puha a tölteték még tejföllel puhítjuk.) A tésztát kisodorjuk egy köze­pes torta-forma nagyságúra, az oldalára is szá­mítva a formát vele kibéleljük. A hús keverék­kel megtöltjük s a visszahagyott tésztából egy kereklapot nyújtunk s ezzel betakarjuk a hústöl­teléket. Tojással megkenjük, sütőbe téve, meg­sütjük. Kitűnő ízű hozzá a gombamártás, de na­gyon jóízű a hamis vadmártás is.

Sütés ideje: Előmelegített sütőben 1 óra ta­karéklángon.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746