Húspástétom (leveshús felhasználásával)



Hozzávalók:
1/2 kg szürkemarhahús,
5 dkg rizs,
5 dkg zsír,
3 db tojás,
10 dkg vaj,
15 dkg liszt,
4 dl tejföl,
hagyma,



Elkészítési javaslat:
Sózzuk, megborsozzuk, ráhalmozzuk a húsos, ri¬zses tölteléket. Felcsavarjuk, hústűvel rögzítjük, kevés forró olajban hirtelen elősütjük. Bort és vi¬zet öntünk alá, teszünk hozzá egy feldarabolt vöröshagymát, egy gerezd zúzott fokhagymát, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult ki¬vesszük, deszkán, meleg helyen 10 percig pi¬hentetjük, majd felszeleteljük. Előmelegített tálra tesszük, sztrapacskával, töltött burgonyával, vagy sonkás rizzsel tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746