Szürkemarhapörkölt


Szürkemarhapörkölt

Hozzávalók:
(4 főre):
1 kg szürkemarha lábszár
7,5 dkg zsiradék
10-15 dkg vöröshagyma
1 dkg fokhagyma
1,5 dkg fűszerpaprika
1,5 db paradicsom
1 db tv paprika
fél hegyes erős, só, őrölt kömény
1-1,5 dl minőségi vörösbor


Elkészítési javaslat:
A felhevített zsiradékon a szeletekre vágott hagymát aranysárgára pirítjuk. Beletesszük az összevágott paradicsomot és a paprikákat, és megfonnyasztjuk benne, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a tűzhelyről lehúzva, feloldjuk a lábasban a fűszerpaprikát. Ezután beletesszük a kockákra vágott marhahúst és a fűszereket. Folyamatosan kevergetve újra hevítjük, addig kevergetve, amíg a hús ki nem engedi a levét. Erős tűzön készre pároljuk pótolva a folyadékveszteséget. A végén rakjuk hozzá a vörösbort és 1−2 percig főzzük. Kóstolás, utóízesítés, jó étvágyat.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746