Pácolt mangalicakaraj, Hubertusz módra



Hozzávalók:

80 dkg mangalicakaraj

5 fokhagyma

1 evőkanál Piros Arany

1 mokkáskanál törött bors

2 kanál zsír

1 kávéskanál paradicsompüré vagy ketchup

2 szem tört borókabogyó

1 dl bor

olaj (1 kanál)

1 kávéskanál reszelt vöröshagyma

1 kávéskanál vegeta




Elkészítési javaslat:

A húst kicsontozzuk, felszeleteljük, enyhén ki­verjük és megsózzuk. Az olajat elkeverjük a paradicsompürével, Piros Arannyal, zúzott fok­hagymával, vegetával, törött borssal, borókával, kakukkfűvel, pirospaprikával, reszelt hagymá­val és borral. Sűrű mártást keverünk belőle. A felszeletelt húsokat mindkét oldalon megkenjük vele, tálba rakjuk egymásra fektetve, lefedjük és egy éjszakán át pácoljuk. Másnap hagyomá­nyosan lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban megsütjük. Készít­hetjük úgy is, hogy a karajt egyben hagyjuk, kisujjnyi vastag távolságban egészen a csontig vé­gig bevágjuk (mintha szeletelnénk), és ezeket a bevágásokat kenjük meg a fűszeres mártással. Szintén előző napon pácoljuk be, másnap tűzálló tálra tesszük, leöntjük forró zsírral, kevés bort öntünk alá és forró sütőben megsütjük. Hámo­zott egész burgonyát is süthetünk mellette. Te­gyünk mellé 1-2 vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát is.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746