Pácolt ínyes szeletek



Hozzávalók:
80 dkg mangalicahús (comb vagy karajszeletek)
5db tojás
só, bors, őrölt köménymag
1 kiskanál majoranna
1 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál Worchester-mártás
1 evőkanál mustár
1 evőkanál mustár
1 evőkanál ketchup
1 mokkáskanál curry-por
1 kiskanál vegeta


Elkészítési javaslat:

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, meg­borsozzuk, széleit bevagdossuk. A tojásokat és a fűszereket mixerben összekeverjük, megsóz­zuk, megborsozzuk, megmártjuk benne a hús­szeleteket, tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a ma­radékot és lefedve egy napig hűtőszekrényben érleljük. Másnap a pácolt húst kiemeljük, forró olajban megsütjük, a végén a maradék tojást is a serpenyőbe öntjük és félkeményre sütjük. A húst tálra rakjuk, mellétesszük a kocsonyás tojást és sült apró burgonyagombócokkal vagy gánicával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746