Pácolt csongrádi pecsenye



Hozzávalók:

2 evőkanál tonnás mustár

1 dl olaj

1 mokkakanál pecsenyefűszer

1 dl bor

5 dkg vaj

1 kg burgonya

1 evőkanál finomra vágott kapor

csipetnyi szerecsendió

1 evókanál citromlé

70 dkg mangalicakaraj

1 dl tej

liszt, só, törött bors, őrölt szegfűbors




Elkészítési javaslat:

A húst felszeleteljük, megkenjük mustárral el­kevert sóval, törött borssal, szegfűborssal, meg­csepegtetjük olajjal és savanykás fehér borral, tálba téve beborítjuk alufóliával és egy napig hűtőszekrényben érleljük, pácoljuk. A vajból, egy evőkanál lisztből és egy deci tejből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, megsózzuk, borsozzuk, kevés szere­csendiót adunk hozzá és jól elkeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Adunk még hozzá egy evőkanál citromlevet és felfőzzük.

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámoz­zuk, kockára vágjuk és szép pirosra sütjük. A húst lecsepegtetjük, leitatjuk a páclétől, majd mindkét oldalát lisztbe mártva, szép pirosra süt­jük. Előmelegített tálra rakjuk a hússzeleteket, mellétesszük a burgonyát és körítjük a forró kapros mártással.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746