Őszi gombás paprika



Hozzávalók:

4 db húsos, pirosra érett paprika

50 dkg gomba

1 db vöröshagyma

1 db zsemle

15 dkg máj

2 dl tejföl

1 csokor zöldpetrezselyem

10 dkg füstölt szalonna

2 gerezd fokhagyma

1 db tojás

1 evőkanál liszt

só, törött bors, gyömbér, kakukkfű, majoranna


Elkészítési javaslat:

Kockára vágunk öt deka füstölt szalonnát, ki­olvasztjuk, A vöröshagymát apró kockára vág­tuk, megpároljuk a szalonna zsírjában, Rátesszük a vékonyan felszeletelt gombát, megsóz­zuk és addig pirítjuk, amíg zsírjára sül. Hozzáke­verjük a kockára vágott májat, egy áztatott zsemlét, egy tojást, megborsozzuk, hozzákever­jük a zúzott fokhagymát és jól elkeverjük, Szép nagy, pirosra érett paprikákat vásárolunk, meg­mossuk, hosszában kettévágjuk, kicsumázzuk, megsózzuk. A tejfölt elkeverjük egy evőkanál liszttel, egy jó csokor finomra vágott zöldpetre­zselyemmel, hozzákeverjük a gombás töltelékhez, majd 1-2 percig együtt pároljuk. Tűzálló tá­lat beolajozunk, rátesszük a felezett paprikákat, megtöltjük a gombás-májas töltelékkel. Mind­egyikre helyezünk egy hajszálvékony szalonna­szeletet, fóliával letakarjuk, és forró sütőben egy fél óráig sütjük. Tálalásnál meghintjük zöldpetre­zselyemmel. Zöldborsós vagy sonkás rizs lehet a körítése.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746