Óvári töltött dagadó



Hozzávalók:
20 dkg spagetti
15 dkg gomba
15 dkg sonka
1 db tojás
5 dkg reszelt hagyma

1 csokor zöldpetrezselyem
5 dkg vaj
1 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
80 dkg dagadó
só, törött bors, őrölt szegűszeg, koriander, szerecsendió, vegeta


Elkészítési javaslat:

A tésztát vegetával ízesített sós vízben meg­főzzük (nem túl puhára). Leszűrjük, lecsepegtet­jük és egy keverőtálba borítjuk. A finomra vá­gott hagymát kevés zsírban üvegesre pároljuk, rátesszük a finomra vágott gombát, melyet elő­ször párolunk, majd ha levét elfőtte, zsírjára süt­jük. Hozzáadjuk a feldarabolt sonkát, ezt is meg­pirítjuk, petrezselyemmel, sóval, borssal, szeg­fűborssal, korianderrel fűszerezzük.

A spagettit elkeverjük 1 tojással, a vajjal, 1 dl tejföllel, a reszelt sajttal, s végül hozzákeverjük a gombás húsos keveréket is. Beletöltjük a hús­ba, hústűkkel összetűzzük a felszúrt és megtöl­tött húst, forró zsírral leöntjük, megsózzuk, majd többször gazdagon locsolgatva, sütőben taka­réklángon megsütjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746